PILATES -KURSSEJA

5.8.2020


OULUN NAISVOIMISTELIJOIDEN SYKSYN PILATES KURSSEJA
aika: keskiviikko 26.8.-11.11.2020 (tauko 21.10. ja 4.11.)
PERUS- JA KESKITASO klo 18.30-19.30
paikka: Syynimaan päiväkoti
Ilmoittautuminen alk. 4.8. ilmoittautumisohjelman kautta  - max 12 hlö/kurssi
Syksyn kurssi täysi.
maksu: 95 euroa/hlö

Pilates maksulla voit osallistua rajoituksetta kaikkiin syksyn aikuisten ryhmäliikuntatunteihin.

PILATES
Pilates on tehokas ja turvallinen kehonhallintatekniikka, jota on kehitetty vuosikymmenien ajan nykyiseen muotoonsa. Pilates vahvistaa tehokkaasti syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa, parantaa ryhtiä ja huoltaa selkää ja niska-hartiaseutua. Pilates auttaa myös parantamaan hengitystekniikkaa ja yhdessä hyvän ryhdin kanssa antaa keholle lisää tilaa hengittää. Harjoittelun positiiviset vaikutukset voi huomata jo muutaman viikon jälkeen riippuen harjoittelusi intensiteetistä ja harjoituskertojen määrästä. Kurssin ryhmätapaamisten lisäksi saat käyttöösi kotiharjoittelua varten videotallenteen, joka mahdollistaa Pilateksen treenaamisen useamman kerran viikossa. Pilates sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille liikkujille, myös loukkaantumisten jälkeen lihasten vahvistamiseen.  Pienryhmässä koulutettu ohjaaja auttaa ja opastaa sinua löytämään turvalliset harjoitteet. 

PILATES PERUSTASO (PP)
Aloittelijoille ja niille aiemmin pienryhmässä harjoitelleille, joilla on Pilates - ja muusta liikuntaharjoittelusta pitkä tauko (1-2 vuotta tai enemmän).

PILATES KESKITASO (PK) 
Vuoden tai enemmän pienryhmässä harjoitelleille.

HUOM!
Ota mukaan tunnille oma matto ja pieni pyyhe. Suosittelemme jumppamattoa, jonka paksuus on vähintään 1,5 cm. Mitä leveämpi matto, sen mukavampi on treenata ja asentojen vaihdoissa pysyt lämpimän maton päällä.

Käytämme tunnilla Pilateksen pienvälineitä, ainakin pehmeää palloa (läpimitta 20-25 cm) ja pientä pehmeää painopalloa (1 kg, läpimitta 10 cm). Välineet saat tarvittaessa tunnille käyttöösi ohjaajalta, mutta suosittelemme, että hygieniasyistä hankit nämä edulliset välineet itsellesi, näin voit hyödyntää niitä myös kotiharjoittelussa. Palloja löytyy mm. www.kuntokauppa.fi ja pilateskauppa.fi. Välineiden hinnaksi tulee yhteensä noin 22,00.

OHJAAJA
Pienryhmiä ohjaa Pilatesohjaaja, fysioterapeutti ja KM Riitta Alatalo. Riitalla on yli 15 vuoden kokemus Pilatesryhmien ohjaamisesta ja hän on tuttu ohjaaja myös muilta seuramme ryhmäliikuntatunneilta. Ammattitaitoinen ohjaajamme on kouluttautunut Ylab Piltesohjaajaksi ruotsalaisesta Ylab- School of Health and Exercise- opinahjosta vuonna 2006 ja parhaillaan hän vahvistaa osaamistaan Suomen huippukouluttajien johdolla ja valmistuu Somatic Pilates ohjaajaksi syksyllä 2020.