TERTSUNEN ANNU

TERTSUNEN ANNU
Ohjaan Oulun naisvoimistelijoissa Valiovoimistelijoita sekä tanssillisen voimistelun tekniikkaa.

Olen pitkän linjan naisvoimistelun ja tanssin harrastaja, ja ohjannut esiintyviä ryhmiä eri tanssi- ja voimisteluyhteisöissä 90-luvun alusta lähtien. Ohjaajakoulutusta olen saanut Voimisteluliiton (ja sen edeltäjien) kursseilta ja eri tanssilajien ohjauskursseilta (mm. baletin, jazztanssin ja nykytanssin yksittäisiä ohjauskursseja). Ohjaajana/koreografina olen saavuttanut kaksi showtanssin Suomen mestaruutta (Performing arts, Aikuiset2 muodostelmat vv. 2012 ja 2014), ja tanssijana SM-tason mitaleita on vielä muutama lisää, eri sarjoista.

Tuntini eivät ole vain liikkeen suorittamista mallin mukaan, vaan osin pohdiskelua – mistä liike lähtee, miltä se tuntuu tanssijassa, ja mikä on se tunne tai tarina mitä haluamme liikkeellä yleisölle välittää. Tunneillani ja koreografioissani hyödynnän sekä voimistelun että tanssin elementtejä, enkä edes pyri erottamaan niitä toisistaan... Ohjauksessani hyödynnän myös ammatillista osaamistani eli lääkärin koulutusta – pyrin hyvin luonnolliseen ja anatomisesti oikealla tavalla ohjattuun ja suoritettuun liikemateriaaliin.

Kauden 2018-2019 päätavoite sekä minulla koreografi/valmentajana että ohjaamallani valioryhmällä on Itävallassa heinäkuussa järjestettävä Gymnaestrada, jonne minut on kutsuttu Suomen edustuskoreografian tekijäksi FIG-gaalaan.