Kilpa-aerobic

Kilpa-aerobicin näyttävässä kilpailuohjelmassa energinen, tanssillinen koreografia yhdistyy vaativiin vaikeusliikkeisiin, kuten hyppyihin, punnerruksiin ja voimaosiin. Laji vaatii urheilijalta luovuutta ja esiintymisrohkeutta sekä voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja anaerobista kestävyyttä.

Oulun Naisvoimistelijat tarjoavat laadukasta toimintaa kilpa-aerobicin parissa. Seuramme kouluttaa valmentajia ja tuomareita tarpeen mukaan. Tarjoamme ryhmiä kaiken ikäisille harrastajille.

Miten mukaan? Oulun Naisvoimistelijoiden kilpa-aerobic toimintaan pääset mukaan ympäri vuoden ottamalla yhteyttä kilpa-aerobicvastaavaan Minna Juusolaan, kilpa-aerobic(a)oulunnaisvoimistelijat.fi  tai ryhmän vastuuvalmentajaan: Yhteystiedot ja valmentajat

Kilpailujärjestelmä

Kilpa-aerobicissa on kansallisissa kilpailuissa käytössä rinnakkain luokka- ja sarjajärjestelmä. Sarjasta tai luokasta toiseen siirtymiseen vaikuttavat sekä ikä että taitotaso.

Kaikki aloittavat ensimmäisestä luokasta eli Stara-tapahtumista. Staran jälkeen voimistelija valitsee iän mukaan joko 8-9-vuotiaiden 2-luokan tai yli 9-vuotiaiden 3-luokan. Näiden jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan joko kilpasarjaan tai SM-sarjaan.


Kilpasarja

ND-sarja 9-11-vuotitaat

3. luokka: yli 9-vuotiaat

4. luokka: yli 12-vuotiaat

5. luokka: yli 15-vuotiaat

6. luokka: yli 18-vuotiaat


SM-sarja

SM-sarjaan voivat siirtyä yli 12-vuotiaat voimistelijat. SM-tasolla kilpaillaan sarjoissa AG1, AG2 ja seniorit. SM-sarjoissa on käytössä FIG:n kansainväliset Code of Points -säännöt.

AG1: 12-14-vuotiaat
AG2: 15-17-vuotiaat
Seniorit: yli 18-vuotiaat (luokkaan nouseminen vaatii tietyn pistemäärän saavuttamisen)


AeroDance-sarja

AeroDance-sarjoja on kaksi: 12-17-vuotiaiden sarja sekä yli 18-vuotiaiden sarja.