Kilpa-aerobic

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Hyväksy evästeet nähdäksesi Voimisteluliiton video kilpa-aerobicista.


Kilpa-aerobicin näyttävissä kilpailuohjelmissa energinen ja tanssillinen koreografia yhdistyy vaativiin vaikeusliikkeisiin, kuten hyppyihin, punnerruksiin ja voimaosiin. Laji vaatii urheilijalta luovuutta ja esiintymisrohkeutta sekä voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja anaerobista kestävyyttä. Kilpailla voit yksin tai eri kokoisissa joukkueissa.

Oulun Naisvoimistelijat tarjoavat laadukasta toimintaa kilpa-aerobicin parissa. Seurassamme toimivat koulutetut valmentajat ja tuomarit. Tarjoamme ryhmiä kaiken ikäisille harrastajille.


Voit seurata meitä Instagramissa: @onv_aerobicgymnastics


Miten mukaan?

Oulun Naisvoimistelijoiden kilpa-aerobic toimintaan pääset mukaan ympäri vuoden!

Ota yhteyttä kilpa-aerobicvastaavaan onvaerobic@gmail.com tai ryhmän vastuuvalmentajaan.

Yhteystiedot ja valmentajat


Kilpailujärjestelmä

Kilpa-aerobicissa on kansallisissa kilpailuissa käytössä rinnakkain luokka- ja sarjajärjestelmä. Sarjasta tai luokasta toiseen siirtymiseen vaikuttavat sekä ikä- että taitotaso.

Kaikki aloittavat ensimmäisestä luokasta eli Stara-tapahtumista. Staran jälkeen voimistelija valitsee iän mukaan joko 8-9-vuotiaiden joukkuesarjan tai yli 9-vuotiaiden 3. luokan, jossa voi kilpailla myös yksilönä. Näiden jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan joko kilpasarjaan tai SM-sarjaan.


Kilpasarja

8–9-vuotiaiden joukkuesarja

ND-sarja: 10–11-vuotitaat

3. luokka: yli 9-vuotiaat

4. luokka: yli 12-vuotiaat

5. luokka: yli 15-vuotiaat

6. luokka: yli 18-vuotiaat


SM-sarja

SM-sarjaan voivat siirtyä yli 12-vuotiaat voimistelijat. SM-tasolla kilpaillaan sarjoissa AG, Junior ja Senior. SM-sarjoissa on käytössä FIG:n kansainväliset Code of Points -säännöt.

AG: 12–14-vuotiaat
Junior: 15–17-vuotiaat
Seniori: yli 18-vuotiaat


AeroDance-sarja

AeroDance eroaa muista kilpailuohjelmista tanssillisemman koreografian ja vaikeusosien uupumisen kautta. AeroDance-sarjoja on kilpasarjoissa 12–17-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille. SM-sarjojen puolella on omat kilpailuluokat AG, Junior ja Senior -sarjoissa.