Käytännön asioita

Maksut

Kausi- ja jäsenmaksu

Kaudet: syyskuu-joulukuu (4kk), tammikuu-toukokuu (5kk), kesäkuu-elokuu (3kk).

Sisältää: valmennuskustannukset (valmentajien palkat ja yli 18-vuotiaiden salimaksut, seuran toimistomaksu)

Mikäli voimistelija lopettaa kesken kauden, on hänet velvoitettu maksamaan kausimaksu kauden loppuun saakka, vaikkei osallistuisikaan harjoituksiin.

Maksetusta kausimaksusta palautetaan/näytetään kuitti vastuuvalmentajalle heti maksun jälkeen.

Mikäli maksua ei ole maksettu pyydettyyn päivään mennessä ei voimistelija voi osallistua harjoituksiin. Harjoituksiin voi palata heti kun maksu on maksettu.

Seuran jäsenmaksu 15€ maksetaan kerran kalenterivuodessa, aina vuoden ensimmäisen kausimaksun yhteydessä tammikuussa.

Ohjelman teko

Ohjelmat tekee pääasiassa vastuuvalmentaja. Teosta maksetaan tekijälle pieni korvaus, joka ei mene valmentajan oman kertapalkan mukaan. Ohjelman tekijä on aina yhteydessä maksusta voimistelijan vanhempiin. Joukkueiden hinta määtäytyy valmentajan käyttämän ajan mukaan, monimutkaisemmista  koreografioista peritään enemmän.

LuokkaHinta
2lkensimmäinen ohjelma ilmainen, toinen ohjelma 5€/henkilö
ND / 3lk

yksilö 10€

joukkue 5€/henkilö

AG1 / 4lk

yksilö 15€

joukkue 5-10€/henkilö

AG2 / 5lk

yksilö 20€

joukkue 5-10€/henkilö

SEN / 6lk

yksilö 25€

joukkue 5-10€/ henkilö


Harjoitukset

Pyrimme löytämään jokaisella sopivan harjoitusryhmän. Harjoitusmäärät vaihtelevat iän ja tavoitteiden mukaan. Kilpaillen-ryhmissä on mahdollisuus itse vaikuttaa harjoitusten viikkomäärään, huipulle-ryhmien harjoitusmäärät on valmiiksi laskettu.

Ryhmien kokoonpanot tarkistetaan aina puolivuosittain, kun kisakausi päättyy. Ryhmästä toiseen voidaan siirtyä myös kesken kauden, jos valmentajat katsovat sen aiheelliseksi.

Kisaviikoilla on erilainen harjoitusviikko, myös urheilijoilla, jotka eivät kilpaile. Lisäksi koulujen lomaviikoilla voi olla poikkeusajat. Tällöin lastenryhmät saattavat myös olla tauolla.


Kilpailut

Vastuuvalmentajalle pitää ilmoittaa noin kuukausi ennen kilpailupäivää sitova ilmoittautuminen kilpailuihin lähdöstä. Valmentaja kysyy ja suosittelee mihin kilpailuihin lähtee. Huipulle-ryhmissä kilpaillaan pääsääntöisesti kaikissa kilpailuissa.

Huoltajat pääsevät kilpailumatkan bussiin mukaan, jos tilaa on. Vapaat paikat täytetään voimistelijoiden ikäjärjestyksessä. Majoituksissa pyrimme järjestämään, että alle 12-vuotiaiden huoneissa on aina yksi valmentaja/huoltaja. Ketkään alle 10-vuotiaat eivät ole keskenään huoneissa. Jos vanhempi+ voimistelija haluaa kahden hnegen huoneen peritään korkeampi maksu eli normaali 2hh.


Kustannukset (ei koske Staraa):

-matka n.20-60€(poikkeuksena Turun kilpailut)

-majoitus n.80€

-ruokailut (kilpailupäivä, menomatka ja lauantai ilta) n.35€

-osallistumismaksu, yksilö 25€, joukkue n.20€/voimistelija

-valmentajien/ tuomareiden kulut n.20€

Kustannukset laskutetaan ennen kilpailuja, eräpäivä on aina kisaviikon keskiviikko. Valmentajat voivat kysellä kuittia maksusta mikäli suoritus ei näy tilillä ennen kisoihin lähtöä.


Mikäli sairastuu ennen matkaa, mutta lasku on ehditty tehdä, on maksettava:

-osallistumismaksu

-kisaruoka

-matkasta ja valmentajien/tuomareiden kuluista puolet.

Tämä sääntö, jotta kuluista ei synny suurta tappiota. Mikäli kilpailee vain joukkueessa ja joku toinen ei laskun teon jälkeen pystykään osallistumaan kilpailuihin on maksettava osallistumismaksu. Poikkeuksena Turussa järjestettävät kilpailut, jolloin matkakuluista syntyy suurempi tappio.


Jos perut osallistumisen kun ilmoittautuminen on tehty, mutta laskua ei ole tehty on maksettava:

-osallistumismaksu ja kisaruoka


Lisenssit

Suomen Voimisteluliitto yleisten kilpailusääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Lisenssikausi on aina yksi kouluvuosi eli se pitää ostaa syksyllä. Lisenssi ostetaan seuran ilmoittautumisohjelman kautta.


Lisenssin valinta

Lisenssi valitaan lajin ja luokan tai sarjan mukaan. Pääsääntöisesti kilpalajeihin hankitaan kunkin voimistelulajin oma lisenssi. Lisenssin voi hankkia joko vakuutuksella tai ilman vakuutusta. Vakuutuksettoman lisenssin voi ottaa, mikäli itsellä on kilpailuun tähtäävän urheilun kattava vakuutus. Lisenssejä on olemassa seuraavia: Stara, Harraste, Kilpa B ja Kilpa A.


Stara-lisenssi jos käy vain Stara-tapahtumissa, yleensä vain Meteoriitit.

Kilpa B- lisenssi ainoastaan 2.luokkalaisille, yleensä vain Meteoriitit/ Pluto.

Kilpa A- lisenssi kaikilla muilla voimistelijoilla.

Vastuuvalmentaja auttaa lisenssin valinnassa.


Lisätietoa netissä:

http://www.voimistelu.fi/fi/Tapahtumat-ja-kilpailut/Kilpailulisenssit-ja-vakuutukset