Lisätietoa tunneista

Kesäkurssit 3.6.-2.7.2019

Ma Lastentanssi 4-5v. Klo 17.30-18.15 45min
Ti Lastentanssi 5-6v. Klo 17.30-18.30 60min

Kurssilla liikutaan tanssileikkien ja luovien harjoitteiden kautta tanssin parissa. Tunnilla on helppoja askelkuvioita ja rytmiharjoituksia. Tanssin ja liikkeen kautta kehitetään lapsen motorisia taitoja; kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä ryhmässä olemisen taitoja. Mielikuvituksen ja luovuuden käyttö on myös isossa osassa. Opettajana tanssinopettaja Jenni Säkkinen (amk).

Vaatetuksena tunnille sopivat mukavat liikuntavaatteet, avojaloin/tossut ja hiukset kiinni. Juomapullo mukaan.

Viiden kerran kesäkurssi sopii tanssiin tutustumisena, sekä toisaalta lyhentää kevään ja syksyn välistä tanssitaukoa. Uudet ja vanhat oppilaat tervetuloa!

Ma Showtanssi 11-13v. Klo 18.15-19.30
Ti Showtanssi 7-10.v Klo 18.30-19.45

Showtanssi on sekoitus eri lajeja; jazzia, nykytanssia, balettia ja street-lajeja. Kurssilla heittäydytään energisesti liikkeen, rytmin, musiikin ja esiintymisen pariin. Showtanssissa lapsi oppii tarpeellisia motorisia taitoja; kehonhallintaa, koordinaatiota sekä pääsee heittäytymään luovuuteen ja tulkitsemaan musiikkia. Tärkeät ryhmätyötaidot kehittyvät myös tunnilla. Tunti etenee tanssitunnin kaavan mukaan. Alun lämmittelyjen jälkeen tehdään tekniikka- ja tanssiharjoitteita ja lopussa tanssitaan koreografiapätkää. Kurssin lopussa voidaan esiintyä opitulla tanssisarjalla vanhemmille. Tanssinopettajana Jenni Säkkinen (amk).

Tunnilla vaatetuksena liikunnalliset vaatteet, avojaloin ja hiukset sidottuna kiinni. Juomapullo matkaan.

Viiden kerran kesäkurssi on hyvä tapa tutustua lajiin tai lyhentää kevään ja syksyn tanssitaukoa! Syksyllä tanssit jatkuvat viikkotunneilla.

AKROBATIAN ALKEET 7-10 V
Tunnin tavoitteena on opetella voimistelun ja akrobatian perusliikkeitä alkaen esimerkiksi käsilläseisonnista ja kuperkeikoista ja lähteä tästä kohti haastavampia temppuja. Tunnilla on myös tarkoituksena kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja hyppyjä. Tunti sopii hyvin voimistelukoulun tai temppujumpan jatkoksi! 

VAUVA (alle 1 v/ LAPSI (1-2v), TAAPERO (1-2 v) ja 3-4 v + VANHEMPI ma Torikatu 21
Luovaan tanssiintutustumista ja tanssileikkejä yhdessä tutun aikuisen kanssa. Tunneilla liikutaan, leikitään ja tanssitaan lasten ehdoilla. Erilaiset mielikuvat, lorut, leikit, musiikit ja yhdessä olo tarjoavat lapselle mainion mahdollisuuden tutustua omaan kehoonsa ja oppia ryhmässä toimimista, lisäksi rytmitaju ja liikkeellinen hahmotus kehittyvät leikin varjolla. Tuntien tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista kehittymistä. Aikuisille tunnit tarjoavat kevyttä liikuntaa ja luovaa ja tanssillista toimintaa yhdessä lapsen kanssa. Tunneille voi tulla oman vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun läheisen aikuisen kanssa.

Esivalmennusryhmä (KA) 6-10 v
Esivalmennusryhmässä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita, kuten erilaisia vaikeusliikkeitä ja sarjoja, kuitenkaan leikkejä ja pelejä unohtamatta. Tunneilla kehitetään motorisia perustaitoja monipuolisen liikunnan ja iloisen meiningin kautta. Esivalmennusryhmän tavoitteena on tarjota hyvä pohja liikunnalle ja rohkaista lapsia monipuoliseen liikuntaan ja uusien asioiden kokeilemiseen. Esivalmennusryhmässä kilpailu aloitetaan ensimmäisestä luokasta, eli Stara-tapahtumasta josta voimistelijat voivat myöhemmin edetä eri kilpasarjoihin. Tervetuloa mukaan!

FREEGYM-PERHELIIKUNTA

Myllytullin koulu, sunnuntai klo 15.15-16.00 (lapset 2-6 v), klo 14-15 (nuoret 7-15 v)

Liikuntaryhmä, jossa vanhemmat ja lapset liikkuvat omien taitojen mukaan yhdessä. Tunneilla tulevat tutuiksi voimistelu, voltit ja parkour. Tunneilla harjoitellaan koko perhe yhdessä liikkuen eri taitoja ja temppuja, sekä tutustutaan kuukausittain vaihtuviin teemoihin ikätaso ja omat taidot huomioiden.

Teemana Parkour (kauden alussa ja lopussa n. 3 kertaa), jossa päästään tutustumaan lajiin erilaisten ylitysten, alitusten, tasapainoilun, seinätekniikan ja hyppyjen merkeissä. Voimistelussa harjoitellaan perusvoimistelun eri temppuja ja taitoja mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja rekillä tehtäviä harjoitteita. Volttien perusteita harjoitellaan myös omat taitotasot huomioiden tuntien yhteydessä, lähtien helpoista ponnistusharjoitteista ja halukkaat pääsevät myös kokeilemaan erilaisia seinävoltteja avustuksella. Tunnit sisältävät myös liikuntaleikkejä, sekä kaikkea hauskaa yhdessä tekemistä! Ohjaajana koulutettu Freegym-ohjaaja Tarja Karjalainen yhdessä erikoisohjaajien kanssa.

Näille tunneille ilmoittaudutaan yhden aikuisen nimellä sähköisesti ilmoittautumisohjelman kautta. Tämän lisäksi pyydämme teitä lähettämään sähköpostitse tiedon, montako teidän perheestä jumppaan osallistuu ja minkä ikäisiä. Näin helpotatte ohjaajan suunnittelutyötä. Osallistumismaksu 115 € + 10 € yht. 125 €/perhe - maksu on ryhmäkohtainen. Ei perhekohtaisia osallistumisrajoituksia. Mikäli perheestä lapset tai aikuiset osallistuu seuran muihin ryhmiin, on hänestä tehtävä ilmoittautuminen ryhmäkohtaisesti ja maksettava kauden maksu. Saat syyskauden maksuihin 50% alennuksen - lähetä syksyn lasku toimistolle alennusta varten. 

LASTEN TANSSI 3-4-vuotiaat ohj. Julianna Tihinen
Kurssilla tutustutaan tanssin maailmaan leikinomaisten harjoitusten kautta. Tunneilla liikutaan monipuolisesti niin hyppien, ryömien, pyörien kuin luovasti tanssien. Harjoittelemme myös lasten akrobatian alkeita (kuperkeikat, käsillä käynnit). Kurssin tavoite on, että lapsi saa kokemuksen omasta kehosta liikkeen tuottajana ja ilmaisijana.

LASTEN TANSSI alk. 3-4 v ohj. Laura Maaninka
Lasten tanssitunnilla lapsi saa mahdollisuuden tutustua tanssin alkeisiin ja kehittää perusmotorisia taitoja (kuten tasapainoa), rytmissä liikkumista sekä ryhmässä toimimista musiikin ja leikin kautta. Tunti alkaa  alkulämmittelyllä, jonka jälkeen vuorossa on erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoitteita. Tunneilla harjoitellaan myös koreografiapätkiä, sekä kehitään lapsen luovuutta ja itseilmaisua. Tärkeintä tunneilla on se, että kaikilla on hyvä mieli ja opitaan uutta!

LASTENTANSSI  5-7v. 45min

Tunnilla nautitaan yhdessä tekemisestä, liikkumisesta, musiikista sekä mielikuvituksen käyttämisestä erilaisilla tanssillisilla harjoitteilla. Tanssin ja liikkeen kautta kehitetään lapsen motorisia taitoja; kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä tietysti opitaan samalla hyödyllisiä ryhmätyöskentelytaitoja.

Tunnilla liikutaan monen eri harjoitteen kautta leikkien ja tanssien. Vaatetuksena tunnille sopivat mukavat liikuntavaatteen, avojaloin ja hiukset kiinni. Juomapullo mukaan.
Pojat ja tytöt, tervetuloa!

ROPE SKIPPING
eli naruhyppely, on maailmalla suureen suosioon noussut laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja hyppien. Tunnille et tarvitse omaa narua, kengät on hyvä olla jalassa. Narulla voidaan tehdä mitä tahansa liikkeitä: temppuja, nopeushyppelyitä ja yhteistyöhyppyjä.
Tule kokeilemaan kuinka hauskaa hyppiminen ja temppuilu on!

 

SHOWTANSSI 7-10v alkeis/jatko

Showtanssi on sekoitus monesta tanssilajista; baletista, jazzista, nykytanssista ja street-lajeista. Tunnilla hypätään liikkeiden, rytmien, musiikin ja esiintymisen pariin hyvällä energialla. Showtanssissa lapsi oppii tarpeellisia motorisia taitoja; kehonhallintaa, koordinaatiota sekä pääsee heittäytymään luovuuteen ja tulkitsemaan musiikkia. Tärkeät ryhmätyötaidot kehittyvät myös tunnilla. Mahdollisesti loppukaudesta tehdään myös esitystä.

Tunti etenee tanssituntimaisen kaavan mukaan, eli alun lämmittelyjen jälkeen tehdään tekniikka- ja tanssiharjoitteita ja lopussa tanssitaan koreografiapätkää.

Tunnilla vaatetuksena liikunnalliset vaatteen, avojaloin ja hiukset sidottuna kiinni. Juomapullo matkaan.
Tytöt ja pojat, tervetuloa!

SHOWTANSSI 10-13 v alkeis/jatko ohj. Juliana Tihinen

Showtanssi on vauhdikas laji, jossa pääsee monipuolisesti kokeilemaan ja yhdistelemään eri tanssityylejä. Tunneilla tehdään niin tanssisarjoja kuin myös tekniikkaharjoitteita, mutta pääsääntöisesti tunneilla on tarkoitus pitää hauskaa ja kokea tanssin tuoma ilo! Tunti etenee alkulämmittelystä tekniikkaharjoitteiden kautta tanssisarjoihin, jotka vaihtelevat tunnin teeman mukaan. Tuntien sisältö muokkautuu oppilaiden tason mukaan.

TANSSILLISEN VOIMISTELUN ALKEET 9-12 V
Suureen suosioon uudelleen noussut tanssillinen voimistelu palaa seuraan nyt lastenryhmällä. Tanssillinen voimistelu yhdistää voimistelusta tutut liikkeet monipuolisella tavalla musiikin ja koreografian myötä tanssilliseksi sarjaksi. Rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus ovat tärkeä osa lajia. Lajin pohja on suomalaisessa naisvoimistelussa. Keskeistä tanssillisessa voimistelussa on keskivartalolähtöinen virtaavaliikekieli. Laji harjoittaa tehokkaasti koko kehon vartalonhallintaa ja liikkuvuutta, sekä keihttää voimaa.
Tunnille ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet 9-12 vuotiaat. Aiempaa kokemusta lajista ei vaadita! Tunneilla harjoitellaan lajin perustekniikkaa, voimistelutaitoja, keskustaliikuntatekniikkaa eli keskivartalolähtöisyyttä, liikkeiden ja hengityksen sitomista toisiinsa, jalkatekniikkaa, isoja ja pieniä hyppyjä sekä fyysisiä ominaisuuksia (kuten liikkuvuutta, nopeutta ja voimaa). Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

TEMPPUJUMPPA / TELINEVOIMISTELU
Temppujumppia pidetään 2-10-vuotiaille lapsille, joista 2-3-vuotiailla on vanhempi mukana jumpassa. Jumpissa ollaan pääsääntöisesti avojaloin. Temppujumpassa harjoitellaan temppurataa kiertäen, liikuntasalin ja ohjaajien välineitä hyväksikäyttäen perustaitoja, kuten esimerkiksi juoksemista, hyppäämistä, pyörimistä, tasapainoilua, heittämistä ja roikkumista sekä voimistelun perusliikkeitä, kuten kuperkeikkaa, heiluntaa ja erilaisia hyppyjä. Jumpan alussa on yhteinen osio, jonka jälkeen edetään omaan tahtiin temppuradalla. Jumpissa opitaan samalla myös ryhmässä olemista. Lapset kehittyvät eri tahtiin ja kiinnostuvat erilaisista osioista - jumpan tärkein tarkoitus on saada lapselle positiivisia kokemuksia ja herättää kiinnostus jumppaamista ja liikuntaa kohtaan.

Tunti aloitetaan purkamalla ylimääräistä energiaa menevän leikin muodossa. Tunnilla kierretään temppurataa ohjatusti. Temppuradalla tehdään muun muassa kehonhallintaa, tasapainoa ja rohkeutta kehittäviä liikkeitä. Tärkeimpänä tunnilla on pitää hauskaa ja saada uusia kokemuksia.

TEMPPUJUMPPA Kuivasjärven a-a
Tervetuloa temppujumppaan! Tässä jumpassa liikumme leikkien; jumppa sisältää mm. monipuolisia temppuratoja, leikkivarjoleikkejä, hippoja ja toiveleikkejä. Jumpassa hyödynnetään satuja ja leikkiloruja. Kaikessa tekemisessä otetaan huomioon lapsen kehitystaso ja hänen mielenkiinnon kohteensa. Jumppa kehittää monipuolisesti kehonhallintaa, ketteryyttä ja muita liikunnallisia ominaisuuksia. Lisäksi jumpassa painotetaan yhdessä tekemistä ja toimimista. Otamme huomioon eri vuodenajat ja juhlapyhät; esimerkiksi joulun alla ohjelma painottuu pitkälti tonttuleikkeihin. Jumpan kokonaisvaltaisena tavoitteena on, että lapsi saa mielekkäitä, hauskoja ja innostavia elämyksiä liikunnan parissa!

VOIMISTELUKOULU
Innostavaa seikkailua voimistelun maailmassa! Leikkien, temppuillen, välineillä/telineillä ja ilman...

Voimistelukouluryhmissä lapset opettelevat liikkumisen perustaitoja leikkien. Voimistelukoulu on alle 13-vuotiaille lapsille suunnattu paikka opetella liikkumisen perusasioita innostavassa ja kannustavassa ympäristössä lapsen omia toiveita kuunnellen. Lapsi saa tavoitteidensa ja taitojensa mukaista ohjausta - oli hän sitten halukas harrastamaan tai tähtäämään kilpailuihin. Tärkeintä on, että kaikki tehdään ilon kautta. Sekä tytöt että pojat ovat tervetulleita.
 

Voimistelukoulu on loistava pohja voimistelutaitojen kehittämiseen. Sen jälkeen lapsella on hyvät eväät jatkaa voimistelua valitsemansa lajin parissa tai jatkaa harrastustaan voimistelun tai tanssin harrasteryhmässä. Voimistelukouluja vetävät koulutetut ohjaajat.

 

VOIMISTELUKOULU 2-3-vuotiaat, to Oulujoki

Jumpassa liikutaan vauhdikkaasti ja leikinomaisesti. Harjoittelemme perusliikuntataitoja leikkien, lorujen, laulujen ja temppuratojen avulla. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja positiivisten kokemusten saaminen liikunnasta. Jumpassa harjoitellaan myös ryhmässä toimimista, keskittymistä, koordinaatio- ja reaktiokykyä. Vanhempi/huoltaja on mukana tunnilla "ohjaamassa" lasta.

VOIMISTELUKOULU 4-6-vuotiaat, to Oulujoki

Jumpassa liikutaan vauhdikkaasti ja leikinomaisesti. Harjoittelemme perusliikuntataitoja leikkien, lorujen, laulujen ja temppuratojen avulla. Lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä kokee oivaltamisen ja liikkumisen iloa sekä onnistumisen elämyksiä. Tutustumme myös perusliikuntavälineisiin ja niiden käsittelyyn.

VOIMISTELUKOULU JATKO - tanssillinen 7-10 V
Kaikille 7-10 vuotiaille suunnattu voimistelukoulu, jossa harjoitellaan ilon ja leikin kautta. Voimistelukoulu jatkossa hyödynnetään voimistelukoulussa opittuja perustaitoja uusien liikkeiden ja taitojen opettelussa ja harjoittelussa, sekä sovelletaan jo aiemmin opittuja taitoja. Voimistelukoulu jatkossa kannustetaan lasta kokeilemaan uusia ja hieman vaikeampia temppuja ja liikkeitä. Rohkaisemme lasta monipuoliseen liikuntaan ja uusien asioiden kokeilemiseen. Keskitymme pitkälti voimistelun lattialajeihin, mutta tutustumme myös telineisiin tilan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Tarkoituksena on, että voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josata lapsen on hyvä jatkaa lattialajien kilparyhmiin, tai voimistelun ja tanssin harrasteryhmiin.