Voimistelun Suomi Gymnaestrada 2018

VIELÄ EHTII MUKAAN

Tule mukaan voimistelun suurtapahtumaan!
Voimisteluliitto järjestää kesällä 2018 voimistelun suurtapahtuman Suomi Gymnaestradan Turussa. Kesäkuun 7. – 10. päivä Turku on täynnä voimistelua, voimistelijoita, katsojia ja kokeilijoita, esityksiä, kilpailuja ja liikkumisen iloa. Koko Kupittaan alue ja osa kaupungin keskustasta täyttyy tapahtumista!

Suomi Gymnaestradassa voit olla osa suurta voimisteluperhettä osallistumalla helppoon ja hauskaan hyppynaruohjelmaan, joka esitetään tapahtuman päätösjuhlassa sunnuntaina 10.6. Voit myös lähteä mukaan katsomaan maksuttomia voimisteluesityksiä tai ostaa lipun johonkin voimistelunäytökseen. Osallistujapassilla pääset katsomaan voimistelukilpailuja Voimistelupäivillä ja Voimistelun ja Tanssin Lumo-finaalia. Tapahtuma-alueella Kupittaan puistossa pääset kokeilemaan kymmeniä erilaisia liikuntalajeja ja tietysti voimistelua. Puistossa on joka päivä kaksi ilmaista puistojumppaa, ja Powergym-pisteellä voit haastaa itsesi ja kaverisi testaamaan kuntoasi ja osallistua samalla hyväntekeväisyyskampanjaan.

Suomi Gymnaestrada tarjoaa myös viihdettä, ruokaa, juomaa ja hauskaa yhdessäoloa ja kaupan päälle pääset nauttimaan ihanasta kesäisestä Turusta ja sen nähtävyyksistä. Yhden päivän osallistujapassin hinta on 50 € (nuoret 40 €, lapset 20 €) ja neljän päivän passin hinta on 94 € (75 €, 45 €). Lisää tietoa passeista ja kaikesta muusta tapahtumaan liittyvästä löytyy osoitteestawww.gymnaestrada.fi.

Jos nyt innostuit, ota pikaisesti yhteys Eevaan seuran toimistolla.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada

järjestetään Turussa 7.-10.6.2018. Tapahtuma kokoaa voimistelijoita tuhansittain ympäri Suomen, mukaan on ilmoittautunut voimistelijoita myös ulkomailta. Tapahtumassa nähdään huikeita voimisteluesityksiä stadionilla, halleissa, kaupunginteatterissa ja ulkolavoilla ympäri Turkua. Neljän päivän aikana luvassa on myös Lumo-finaali, 70.kerran järjestettävät Voimistelupäivät sekä runsaasti oheisohjelmaa yli lajirajojen.

Tapahtuma alkaa kaikkien yhteiselle kulkueella ja avajaisilla. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja kaikentasoisille, harrasteesta huipulle. Kesän liikuttavimmat festarit tulevat ja voimistelu todella valtaa Turun.

Lisätietoja löydät www.gymnaestrada.fi  Suomi Gymnaestradassa järjestetään lisäksi koulutuksia (japanilaisen Kotaro Yamadan koulutus sekä Finnish Flow Gymnastics -koulutus) ja olosuhdeseminaari, jossa pureudutaan voimistelun olosuhteisiin.

TANSSILLINEN VOIMISTELU Suomi Gymnaestradassa

Kulkue ja avajaiset

Torstaina 7.6.2017 kaikkien tapahtumassa mukana olevien voimistelijoiden kulkue saapuu eri puolilta Turkua Kupittaan Urheilupuistoon, jossa tapahtuman avajaiset vietetään. Kupittaan Urheilupuisto muuttuu torstaina koko tapahtuman Toimintapuistoksi, jossa on luvassa ilmaisia voimistelun kokeilupisteitä sekä erilaista oheisohjelmaa yli lajirajojen.

Voimistelupäivät järjestetään Turussa tapahtuman yhteydessä nyt 70.kerran.

Kaikilla tanssillisen voimistelun joukkueilla ja seuroilla on mahdollisuus näkyä ja kuulua myös erinäisissä näytöksissä sekä kaupunkilavoilla ympäri Turkua. Näytöksiin hakeminen tapahtuu erillisen hakulomakkeen kautta 15.11.2017 mennessä (sen löydät www.gymnaestrada.fi - NÄYTÖKSET-osiosta). Kaupunkilavoille ilmoittaudutaan puolestaan sitovien ilmoittautumisten yhteydessä.

Näytökset:

Perjantaina 8.6.2018 Turun kaupunginteatterilla esitetään kaksi kertaa peräkkäin ”Mikään ei mun hulluuttani muuta” -näytös, joka pitää sisällään monipuolisia voimistelu- ja tanssiesityksiä.

Lauantaina 9.6.2018 illalla Marli Areenan puolestaan valtaa ”Rock, rauha ja rakkaus” -näytös, jonne haetaan erilaisia sporttisia, vauhdikkaita ja raikkaita eri lajien ohjelmia.

Lauantaina 9.6.2018 päivällä on myös kaksi esityskertaa lasten ohjelmien näytöksellä ”Ihme ja kumma”, johon kaikki voimisteluryhmät voivat myös hakea.

Tunne liike-kenttänäytös

Tanssillisen voimistelun harrastajat voivat osallistua useaan kenttäohjelmaan.

Elämän voima on aikuisten naisten tanssillisen voimistelun ohjelma, jossa välineinä ovat kapulat ja kehärumpu. Sen koreografina toimii Riikka Virkajärvi-Johnson.

#oonhyväjustnäin-ohjelma on vauhdikas ja energinen tanssin kenttänäytös, joka käsittelee nuorten itsetuntoa nykypäivän sosiaalisen median pyörteissä. Koreografiassa yhdistellään katutansseja ja jazztanssia. Esitys soveltuu monentasoisille ja –ikäisille tanssijoille. Tämän tyttöjen ja poikien ohjelman koreografeina toimivat Nea Vallin ja Riikka Kuusipohja.

Energian ympäröimä -ohjelma taasen on tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille sekä vähintään yläkouluikäisille. Eerika Laalo-Häikiön ohjelmassa liikekieli kiteytyy vartalon liikkeisiin, laajoihin liikeratoihin ja vauhdikkaisiin hyppyihin.

Lapsille sopiva kenttäohjelma voisi olla Salaperäinen labyrintti, joka on 7-12-vuotiaille voimistelijoille suunnattu tanssillisen voimistelun, joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun kilparyhmille tarkoitettu.

Lue myös muista kenttäohjelmista, jos sieltä löytyisi ryhmällenne myös jokin muu sopiva. Kaikki osallistuvat näytöksen lopuksi myös Finaali-osioon.

 

Lisätietoja www.gymnaestrada.fi